Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Gulasz z dorsza i pieczarek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko

Gulasz z dorsza i pieczarek

Składniki:

Gulasz z dorsza i pieczarek

 

  • 50 dag filetów z dorsza,
  • 40 dag pieczarek,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 4 łyżki oleju,
  • 1 łyżka białego wytrawnego wina,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • sól i biały pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Gulasz z dorsza i pieczarek
Filety opłukać, osączyć i pokroić w grubą kostkę. Cebulę i pieczarki obrać umyć i pokroić w półplasterki. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, sos sojowy i wino, chwilę dusić. Włożyć filety, doprawić solą i pieprzem. Dusić ok. 15 min. Przed podaniem posypać natką pietruszki.