mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Przegrzebki z limonką i chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie najlepiej smakuje podawane z ryżem

Przegrzebki z limonką i chili

Składniki:

Przegrzebki z limonką i chili

 

  • 16 dużych przegrzebków
  • skórka starta z 1 limonki
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • pęczek dymek

Sposób przygotowania:

Przegrzebki z limonką i chili
Papryczkę chili umyć, usunąć nasiona, bardzo drobno posiekać. Dymki oczyścić, umyć i drobno posiekać. Przegrzebki przyciąć, umyć i osuszyć. Oddzielić koral od pozostałej części, pokroić tak aby powstały okrągłe połówki. Na patelni rozgrzać masło z olejem. Dodać czosnek,imbir i dymkę, smażyć 2minuty. Dodać przegrzebki i smażyć na dużym ogniu cały czas mieszając przez 5minut. Dodać skórkę z limonki, chili i sok z limonki, smażyć jeszcze przez 5minut. Podawać na gorąco.