Przegrzebki z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis pochodzi z firmy AJA dystrybutora świeżych ryb i owoców morza

Przegrzebki z pieczarkami

Składniki:

Przegrzebki z pieczarkami

 

  • Dla 4 osób
  • 24 przegrzebki
  • 6 pieczarek
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska, pieprz
  • kilka pomidorków cherry do dekoracji
  • 100 ml białego wina

Sposób przygotowania:

Przegrzebki z pieczarkami
Przegrzebki przyprawić solą, pieprzem i odstawić na 20 minut. Pieczarki pokroić w mniejsze cząstki, przesmażyć na rozgrzanej oliwie i dodać śmietanę. Dusić ok. 5 min. i doprawić do smaku. Przegrzebki  obsmażyć na pozostałej oliwie z każdej strony po około 2 minut. Podawać z sosem pieczarkowym udekorowane pomidorkami cherry.