jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Przekąski-zakąski, czyli coś na ząb

Przekąska bazyliowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dla Królika przekąska bazyliowa pachnąca ziołami - kolorowa!

Przekąska bazyliowa

Składniki:

Przekąska bazyliowa

 

  • Garść namoczonego makaronu wstążki TaoTao
  • 3 jaja
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 1/2 szklanki pomidorów bez skórki (z puszki)
  • sól , pieprz kolorowy, chili do smaku
  • szczypior, bazylia i oliwki do dekoracji
  • 1 łyżeczka masła klarowanego

Sposób przygotowania:

Przekąska bazyliowa
Jajka rozbij jak do omletu dodając pomidory razem z sokiem (pokrojone w kostkę lub rozgniecione widelcem). Dodaj bazylię, dopraw solą, pieprzem świeżo zmielonym i chili (jak lubisz pikantnie) - wymieszaj. Na rozgrzane na patelni masło wylej masę omletową, na górze ułóż makaron, nakryj pokrywką i usmaż omlet bez odwracania na niezbyt dużym ogniu. Sprawdź czy masa jest ścięta. Pokrój omlet na 6 części. Ułóż po 3 cząstki na talerzu, udekoruj szczypiorem , bazylią i oliwkami

Tagi:

makaron beza bezy