Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Przekąska do piwa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przekąski doskonale nadają się do biesiadowania przed TV przy piwku

Przekąska do piwa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Przekąska do piwa

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie krojonego salami
  • kilka oliwek
  • kukurydza konserwowa
  • 20dag pieczarek
  • 20dag sera żółtego

Sposób przygotowania:

Przekąska do piwa
Z ciasta francuskiego wykrawamy szklanką krążki. (Z resztek formujemy paluszki i również zapiekamy) Podsmażamy pieczarki pokrojone w drobną kostkę. Na krążki nakładamy po plasterku salami lub łyżeczkę podsmażonych pieczarek. Następnie kładziemy resztę składników czyli kukurydzę, oliwki. Całość posypujemy startym na grubej tarce serem. Możemy jeszcze posypać przyprawą do pizzy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika nastawionego na temperaturę i czas podany na opakowaniu z ciasta. Podajemy jeszcze ciepłe, lepiej smakuje.
Przekąska do piwa
Ciasto wykrawamy szklanką i nakładamy na nie składniki
Przekąska do piwa
Gotowe przekąski możemy posypać przed pieczeniem przyprawą do pizzy

Tagi:

sery ciasto ser