Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Krakersy z cebuli do czerwonego barszczyku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Świetna pikantna przekąska, krakersy z cebuli, do czerwonego barszczyku w sam raz.

Krakersy z cebuli do czerwonego barszczyku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krakersy z cebuli do czerwonego barszczyku

 

Sposób przygotowania:

Krakersy z cebuli do czerwonego barszczyku
Na stolnicę wsypać mąkę, dodać sól, pieprz cayenne, kurkumę, jajko, wodę oraz zetrzeć na tarce o dużych oczkach margarynę. Cebule obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a następnie dodać do ciasta. Wszystkie składniki posiekać nożem i zarobić ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm i wykrawać radełkiem małe krakersy. Krakersy układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarować je roztrzepanym jajkiem i posypać solą ziołową. Piec w temp. 180 st przez 30 min.

Takie krakersy cebulowe są wyśmienity dodatkiem do czerwonego barszczu.
Krakersy z cebuli do czerwonego barszczyku
Krakersy z cebuli do czerwonego barszczyku
Krakersy z cebuli do czerwonego barszczyku
Krakersy z cebuli do czerwonego barszczyku