szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Przekąski na słono z węgierską kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybka przekąska z ciasta francuskiego o zdecydowanym słonym smaku

Przekąski na słono z węgierską kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przekąski na słono z węgierską kiełbasą

 

  • 1/2 opakowania ciasta francuskiego (ok 150 g)
  • 1/2 laski kiełbasy węgierskiej paprykowej
  • wegierski krem paprykowy
  • oliwki czarne do dekoracji

Sposób przygotowania:

Przekąski na słono z węgierską kiełbasą
Ciasto francuskie rozwijamy na płasko i smarujemy po całości kremem paprykowym. Kiełbasę kroimy wzdłuż na 4 części i układamy po obu stronach ciasta na brzegach. Ciasto z kiełbasą z obu stron zwijamy w stronę środka. Gotowy rulonik kroimy na ok centymetrowe plasterki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach. Układamy na talerzu i wbijamy wykałaczkę z nadzianą oliwką.
Przekąski na słono z węgierską kiełbasą
Potrzebujemy ciasto francuskie kiełbase wegierska i krem paprykowy
Przekąski na słono z węgierską kiełbasą
Na cieście posmarowanym kremem układamy kawałki kiełbasy
Przekąski na słono z węgierską kiełbasą
Zwijamy ciasto z obu stron do średka tworząc rulon
Przekąski na słono z węgierską kiełbasą
Rulon tniemy na małe kawałki i pieczemy