malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Przekładaniec.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ciasto z truskawkami z delikatnym kremem

Przekładaniec.

Składniki:

Przekładaniec.

 

  • 2i 1/4szk cukru
  • 5jajek
  • 2żółtka
  • 2,5szk mąki
  • 30dag masła
  • 2łyżeczki proszku do piecz
  • 2łyżki kakao
  • budyń waniliowy
  • 30dag truskawek

Sposób przygotowania:

Przekładaniec.
Cukier ubij z 5 żółtkami,20dag rozpuszczonego masła, mąką, proszkiem oraz pianą z białek. Podziel na połowe. Do jednej części dodaj kakao. Na wysmarowaną i wyłożoną papierem blachę wlej białe ciasto, na nim ciemne. Piecz 25min w 180stC. Budyń ugotuj w/g przepisu na opakowaniu. Resztę masło utrzyj z żółtkami i zimnym budyniem. Na upieczone ciasto ułóż połówki truskawek i przykryj je kremem budyniowym.