Patka2605

Patka2605

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Przekładaniec 9

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotować mikser i 2 wysokie naczynia do wyrobienia składników.

Przekładaniec 9

Składniki:

Przekładaniec 9

 

  • 7 paczek herbatników
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 2 paczki budyniu śmietankowego lub waniliowego
  • 0,5 litra mleka
  • 2 paczki śnieżki lub śmietanfixu
  • 2/3 kostki masła
  • 200-300ml śmietany 30%
  • polewa lub czekolada

Sposób przygotowania:

Przekładaniec 9
Należy rozłożyć warstwę herbatników na pergaminie,na nie położyć masę krówkową zmiksowaną z 1/3 masła ,następnie na krówkę położyć herbatniki a na nie budyń ugotowany w 0,5 litra mleka i zmiksowany z 1/3 kostki masła.Na całość znowu położyć herbatniki a na nie śmietanę ubitą ze śnieżkami lub śmietanfixami.Całość ponownie przykryć herbatnikami i polać polewą.Ciasto umieścić w lodówce na 1-2 godziny.

Tagi:

czekolada