Sposób przygotowania:
przekładaniec czekoladowy
Stopic 120 g czekolady i schłodzić. Ubij margaryne i 100 g cukru (aż do miekiego kremu) i złącz z czekoladą ubitą z żółtkami. Ubij pianę z białek na sztywno dodając po trochu 120 g cukru. Połącz z czekoladą i wtedy delikatnie zawijaj z mąką. przełóż do wysmarowanej blachy i do piekarnika 160 stopni na 40-45 minut. wystudzone przetnij na pół. MASA: Ubij smietane do zgęstnienia ale nie do stężenia.Dodaj kwaśną śmietanę i skórkę otartą z limonki i cytryny. Rozsmaruj na jednej częsći ciasta i przykryj drugą połową POLEWA: Roztop czekoladę i dodaj śmietanę. po stopieniu mieszaj do głmin.2 godzinyadkości. Odstaw i jak będzie gęste nalej na ciasto i na wierzch starkuj czekolade. najlepiej odstawic do lodówki na min.2 godziny
misia53
np.284 ml lub 142 ml.Czy te końcówki mogłabym obciąć?
kunia_080286