agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

przekładaniec czereśniowy z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przekładaniec czereśniowy z serem

przekładaniec czereśniowy z serem

Składniki:

przekładaniec czereśniowy z serem

 

Sposób przygotowania:

przekładaniec czereśniowy z serem
Zagnieść ciasto ze smalcem, szczyptą soli, dodają taką ilość mleka lub śmietany by otrzymać konsystęcie by nie była zbyt gęsta ani zbyt rzadka. Wałkować na cienki placek i posmarować mieszanką smalcu z mąką. Ciasno zawinąć i pokroić na 3 kawałki. Wałkowane ciasto posmarować smalcem, następnie położyć doprawiony ser z żółtkiem, cukrem i ubitym na sztywno białkiem. Na wierzch położyć czereśnie. Zawinąć strucle i włożyć do brytfanki, smarować smalcem i piec w nagrzanym piekarniku. Pokroić ukośnie i posypać cukrem

Tagi:

sery ser