Sposób przygotowania:
Przekładaniec wg madi
Przygotowujemy biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier oraz żółtka, delikatnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao, ostrożnie łączymy składniki przy pomocy łyżki. Następnie ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30-40 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt przekrawamy na dwie części. Masę krówkową podgrzewamy kilka minut w gorącej wodzie (wtedy łatwiej będzie nam ją rozsmarować na cieście). Krem karpatka przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Przekładamy ciasto wg następującej kolejności: biszkopt-krem karpatka-masa krówkowa-krem karpatka-biszkopt-cienka warstwa kremu-wierzch posypujemy startą gorzką czekoladą.