Sposób przygotowania:
Przekładaniec z ciasta ziemniaczanego
Przygotowanie:
Przygotować sos:
drobno pokrajaną cebulę i zmielone wieprzowe mięso włożyć na rozgrzany tłuszcz,mieszając smażyć wraz z przyprawami,do zarumienienia.Wlać koncentrat pomidorowy rozmieszany w 1 szklance wody,dusić około 20 minut.Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce,wymieszać z surowymi jajami,a następnie z mąką.Ciasto podzielić na 5 części,uformować kulę,następnie rozwałkować,aby utworzyć koła o średnicy około 22 cm.Przygotowane placki usmażyć.Każdy placek posmarować sosem,złożyć na połowę.Zapiekać w piekarniku.
Przygotować sos:
drobno pokrajaną cebulę i zmielone wieprzowe mięso włożyć na rozgrzany tłuszcz,mieszając smażyć wraz z przyprawami,do zarumienienia.Wlać koncentrat pomidorowy rozmieszany w 1 szklance wody,dusić około 20 minut.Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce,wymieszać z surowymi jajami,a następnie z mąką.Ciasto podzielić na 5 części,uformować kulę,następnie rozwałkować,aby utworzyć koła o średnicy około 22 cm.Przygotowane placki usmażyć.Każdy placek posmarować sosem,złożyć na połowę.Zapiekać w piekarniku.