Sposób przygotowania:
Przekladaniec z kremem
Maslo posiekac z maka, zagniesc ciast maslane.
Z maki, polowy jajka, octu i wody zagniesc miekkie ciasto. Srodek ciasta zostawic grubszy, polozyc na nim ciasto maslane i zlozyc w koperte. Wstawic do zarazarki na 20 minut, wyjac, rozwalkowac, zlozyc w koperte, schlodzic. Skladanie w koperte, schladzanie i rozwalkowywanie ciasta powtorzyc 3 razy.
Smietanke zagotowac, utrzec z cukrem, cukrem waniliowym 2 zoltka i 2 jajka, wymieszac z maka ziemniaczana. Ubijajac jajka, cienkim strumieniem wlac wrzaca smietanke, postawic krem na malym ogniu i ubijac, az zgestnieje, zdjac z ognia i ubjac, az przestygnie. Ciasto rozwalkowac, przygotowac 4-5 plackow i piec pojedynczo w temp. 200°C na zloty kolor. Ostudzone placki posmarowac dzemem pomaranczowym, kremem i zlozyc, udekorowac plasterkami pomaranczy i migdalami.
Z maki, polowy jajka, octu i wody zagniesc miekkie ciasto. Srodek ciasta zostawic grubszy, polozyc na nim ciasto maslane i zlozyc w koperte. Wstawic do zarazarki na 20 minut, wyjac, rozwalkowac, zlozyc w koperte, schlodzic. Skladanie w koperte, schladzanie i rozwalkowywanie ciasta powtorzyc 3 razy.
Smietanke zagotowac, utrzec z cukrem, cukrem waniliowym 2 zoltka i 2 jajka, wymieszac z maka ziemniaczana. Ubijajac jajka, cienkim strumieniem wlac wrzaca smietanke, postawic krem na malym ogniu i ubijac, az zgestnieje, zdjac z ognia i ubjac, az przestygnie. Ciasto rozwalkowac, przygotowac 4-5 plackow i piec pojedynczo w temp. 200°C na zloty kolor. Ostudzone placki posmarowac dzemem pomaranczowym, kremem i zlozyc, udekorowac plasterkami pomaranczy i migdalami.