aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Przekładany sernik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszny serniczek na każdego rodzaju świąteczne spotkania i nie tylko. Polecam, również smaczny z galaretką na wierzchu.

Przekładany sernik

Składniki:

Przekładany sernik

 

  • Ciasto:
  • 10 dag smalcu
  • 10 dag margaryny
  • 4 jaja
  • 1 szkl cukru pudru
  • 4 szkl maki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa z sera:
  • 1 kg sera
  • 1 cukier waniliowy
  • 15 dag margaryny
  • 3 jaja
  • 1,5 szkl cukru
  • 0,5 szkl mleka
  • 1 budyń

Sposób przygotowania:

Przekładany sernik
Ciasto: Cukier utrzeć z żółtkami. Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Następnie włożyć je do lodówki na pół godziny. Podzielić na trzy części i upiec trzy placki na foremkach 25/36, w 180 stopniach do 20 minut każdy.

Masa z sera: Zmielony ser gotujemy wraz z margaryną, jajkami, cukrami. Do gorącej masy wlewamy budyń rozmieszany w mleku. Gotujemy chwilę i gorącym przekładamy placki. Wierzch ciasta dekorujemy polewą. 





Tagi:

sernik ciasto