Sposób przygotowania:
Sernik przekładany
Biszkopt:
Białka ubić na puszystą pianę dodać cukier i cukier waniliowy , ubijać aż pianą będzie błyszczeć. Następnie dodać żółtka i ubić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z ubitymi jajkami. Czekoladę zetrzeć na tarce i wymieszać z ciastem. Masę rozlać na dwie blachy i upiec.
Sernik:
Żółtka utrzeć z cukrami , dodać miękką margarynę , zmielony ser i budyń rozmieszany w mleku. Na końcu ubić białka i wymieszać z masą serową. Wylać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 50 min. w temp. 180*C.
Masa:
Budyń z mąką rozmieszać w 1/2 szkl mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem i mieszając ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć dodać budyń i sok z cytryny.
Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę.Z kremu odłożyć 2-3 łyżki kremu a resztę podzielić na pół. Biszkopt można nasączyć sokiem z brzoskwiń, posmarować połową kremu posypać połową brzoskwiń i przykryć sernikiem sernik posmarować drugą połową kremu rozsypać resztę brzoskwiń i przykryć biszkoptem.
Wierzch posmarować zostawianym kremem i posypać startą czekoladą.
Białka ubić na puszystą pianę dodać cukier i cukier waniliowy , ubijać aż pianą będzie błyszczeć. Następnie dodać żółtka i ubić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z ubitymi jajkami. Czekoladę zetrzeć na tarce i wymieszać z ciastem. Masę rozlać na dwie blachy i upiec.
Sernik:
Żółtka utrzeć z cukrami , dodać miękką margarynę , zmielony ser i budyń rozmieszany w mleku. Na końcu ubić białka i wymieszać z masą serową. Wylać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 50 min. w temp. 180*C.
Masa:
Budyń z mąką rozmieszać w 1/2 szkl mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem i mieszając ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć dodać budyń i sok z cytryny.
Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę.Z kremu odłożyć 2-3 łyżki kremu a resztę podzielić na pół. Biszkopt można nasączyć sokiem z brzoskwiń, posmarować połową kremu posypać połową brzoskwiń i przykryć sernikiem sernik posmarować drugą połową kremu rozsypać resztę brzoskwiń i przykryć biszkoptem.
Wierzch posmarować zostawianym kremem i posypać startą czekoladą.