lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Przekładany sernik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny lecz pracochłonny sernik

Przekładany sernik

Składniki:

Przekładany sernik

 

  • ciasto:
  • 4 jaja
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 szklanka mąki
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki kwaśnej smietany.

 

Sposób przygotowania:

Przekładany sernik
Z podanych składników na ciasto upiecz biszkopt w temp 160-180 stopni przez 30-40 minut.Gotowy biszkopt przekrój na pół.
Ser zmiel najlepiej dwa razy.Margarynę utrzyj z żółtkami i cukrem,dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj. Przełóż placek. Najpierw biszkopt,później ser,następnie biszkopt i znowu masa serowa. Piecz placek w temp 160-180 stopni przez godzinę.