Sposób przygotowania:
Przepiórki pieczone z grzybami
Przepiórki oczyść z ewentualnych piór i wnętrzności, odetnij szyjki i posyp solą, pieprzem i tymiankiem tak z zewnątrz jak i od środka.
Przepiórcze tuszki ciasno zwiąż sznurkiem po czym podsmaż je z każdej strony na klarowanym maśle. kiedy się lekko zrumienią przełóż je do brytfanny.
Na patelnię po przepiórkach wrzuć przekrojone na cztery cebulki dymki a kiedy się zeszklą dodaj pokrojone prawdziwki.
Podsmażonymi grzybami obłóż przepiórki i wstaw je na 20 min do piekarnika nagrzanego do 160stop.
Przepiórcze tuszki ciasno zwiąż sznurkiem po czym podsmaż je z każdej strony na klarowanym maśle. kiedy się lekko zrumienią przełóż je do brytfanny.
Na patelnię po przepiórkach wrzuć przekrojone na cztery cebulki dymki a kiedy się zeszklą dodaj pokrojone prawdziwki.
Podsmażonymi grzybami obłóż przepiórki i wstaw je na 20 min do piekarnika nagrzanego do 160stop.
SylaUla