Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Przepiórki pieczone z grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Bardzo cenie te małe ptaszki za ich delikatne i soczyste mięso oraz za prostotę ich przygotowania, wystarczy je lekko podsmażyć a potem dopiec i piecu i ma się smaczne eleganckie dania.

Przepiórki pieczone z grzybami

Składniki:

Przepiórki pieczone z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Przepiórki pieczone z grzybami
Przepiórki oczyść z ewentualnych piór i wnętrzności, odetnij szyjki i posyp solą, pieprzem i tymiankiem tak z zewnątrz jak i od środka.

Przepiórcze tuszki ciasno zwiąż sznurkiem po czym podsmaż je z każdej strony na klarowanym maśle. kiedy się lekko zrumienią przełóż je do brytfanny.

Na patelnię po przepiórkach wrzuć przekrojone na cztery cebulki dymki a kiedy się zeszklą dodaj pokrojone prawdziwki.

Podsmażonymi grzybami obłóż przepiórki i wstaw je na 20 min do piekarnika nagrzanego do 160stop.