Sposób przygotowania:
Przepiórki z wątróbką
Sprawione tuszki myjemy, przekrajamy wzdłuż na połówki, Nacieramy przyprawami i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Tuszki obkładamy cienkimi plastrami słoniny i obwiązujemy nitką. Pieczemy. Całość polewamy tłuszczem i pieczemy od czasu do czasu skrapiając wytworzonym sosem. Po upieczeniu zdejmujemy słoninę, rumienimy tuszki i przekrawamy na porcje. Wątróbkę płuczemy,smażymy, następnie mielimy razem ze słoniną, smarujemy grzanki i układamy na półmisku. Przykryć przygotowanym mięsem. Masło roztapiamy, mieszamy z mąką, zasmażamy, następnie rozprowadzamy zimnym mlekiem szybko mieszając trzepaczką, chwile podgotowujemy, studzimy. Mieszamy z żółtkami, doprawiamy i sosem polewamy przygotowane porcje. Wierzch posypujemy startym serem. Zapiekamy.