Leczo wegetariańskie Kategorie

Leczo z papryki

Leczo z papryki

Delikatne lub pikantne leczo z papryki możemy przygotować na wiele sposobów. Używając różnych odmian, w tym czerwoną, żółtą, zieloną i ostrą papryczkę stworzymy wyjątkowy smak i charakter dania. W połączeniu z cukinią lub pieczarkami zyskamy ciekawsza teksturę i głębszy aromat. Naturalnie papryka dobrze łączy się w leczo z pomidorami, co zawsze smakuje idealnie.

Leczo z cukinii

Leczo z cukinii

W sezonie wiosennym warto pokusić się o przyrządzenie lekkiego i smacznego leczo z cukinii, które łatwo możemy zastąpić kabaczkiem. Idealnie smakuje z dodatkiem papryki i pieczarek. Podduszone warzywa razem z sosem pomidorowym możemy doprawić zielem angielskim i liściem laurowym dla wzmocnienia smaku.

Leczo z dyni

Leczo z dyni

W sezonie jesiennym warto przygotować leczo z dyni, które jest sycące i delikatne. Pieczona lub gotowana wspaniale komponuje się z cukinią i pomidorami, które podkreślają smak i pomarańczowy kolor potrawy. Rozgrzewające danie świetnie nadaje się zarówno na obiad, jak i lunch do pracy w chłodne dni.

Leczo z bakłażanem

Leczo z bakłażanem

Rozgrzewające i sycące leczo z bakłażanem to doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny. Pasuje zarówno do chrupkiego pieczywa, jak i wcześniej ugotowanego ryżu czy makaronu. Wzbogacając je cukinią i pomidorem zyskamy ciekawy, niebanalny smak. Najlepiej smakuje w sezonie letnim, gdy mamy dostęp do świeżych odmian bakłażana.

Znaleźliśmy 45 przepisów w kategorii Leczo wegetariańskie

Bezmięsne leczo

Bezmięsne leczo

Koper Koper

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo z dynią

Leczo z dynią

eliza739 eliza739

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: