iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Wegetariańskie leczo warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

fajnie smakuje na maśle ale dla wegetarian polecam na oliwie

Wegetariańskie leczo warzywne

Składniki:

Wegetariańskie leczo warzywne

 

  • 1/2 szt kabaczek,
  • 1 szt cukinia,
  • 5 szt pieczarek całe,
  • 2 szt cebula biała,
  • 1/2 szt kapusta biała,
  • 1 szt marchewka,
  • szczypior,
  • masło lub oliwa,
  • sos sojowy,
  • sos chilli,
  • 4 szt pomidor,
  • 2 szt papryka kolorowa
  • bulion warzywny

 

Sposób przygotowania:

Wegetariańskie leczo warzywne
Na patelni rozgrzewamy olej lub łyzkę masła .Smażymy pokrojoną w piórka cebulę .Nastepnie dodajemy pokrojone pieczarki .Pokrojonego kabaczka i cukinie w plasterki pokrojoną .Kapustę siekamy i obgotowujemy .Dodajemy odcedzoną na patelnie .Marchew obieramy i ścieramy na duzych oczkach tarki dodajemy do bigosu. .Dodajemy umytą i pokrojoną w paseczki paprykę . Dodajemy pokrojone pomidory w kostkę .Podlewamy bulionem warzywnym dusimy pod przykryciem . doprawiamy sosem sojowym i sosem chilli .Dodajemy posiekany szczypior.