Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Wegetariańskie leczo z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Leczo w wegetariańskim wydaniu bez kiełbasy i parówek.

Wegetariańskie leczo z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegetariańskie leczo z cukinią

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wegetariańskie leczo z cukinią
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w duże kostki. Cukinię umyć, pokroić na cztery, wykroić pestki i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w paski. Małe papryki pokroić w cienkie paseczki. Cebulę pokroić w piórka. W garnku podsmażyć cebulę oraz paprykę i smażyć kilka minut, gdy wszystko nieco zmięknie, dodać pokrojoną w kostkę cukinię, po kilku minutach pomidory i smażyć kilkanaście minut, aż całość będzie miekka . Całość zalać bulionem/rosołem . Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką.
Wegetariańskie leczo z cukinią
Cukinię umyć, wykroić pestki i pokroić w kostkę
Wegetariańskie leczo z cukinią
Pomidory pokroić w kostkę, paprykę w paski.
Wegetariańskie leczo z cukinią
Podsmażyć cebulę, cukinię oraz paprykę w garnku.
Wegetariańskie leczo z cukinią
Całość zalać bulionem i dodać koncentrat.