Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Trufle czekoladowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Trufle z trzech różnych czekolad z trzema alkoholami i dodatkami: białe z Rumem i kokosem, mleczne z orzechową nutą i wytrawne z Brandy i kakao

Trufle czekoladowe

Składniki:

Trufle czekoladowe

 

Sposób przygotowania:

Trufle czekoladowe
W trzech oddzielnych miskach pokruszyć czekolady, do rondelka wlać śmietankę i zagotować, do każdej z misek wlać stosowną część gorącej śmietanki i energicznie wymieszać ( do białej czekolady 50ml, do mlecznej i gorzkiej po 70ml). Gdy masy uzyskają gładko konsystencję dolej alkohol (do białej Rum, do mlecznej orzechówkę, do gorzkiej Brandy). Miski wstaw na 2 godz do lodówki, gdy masy masy stężeją formuj z nich kulki i obtaczaj w dodatkach (białe w wiórkach kokosowych, mleczne w prażonych orzechach, wytrawne w kakao).

Tagi:

czekolada