Sposób przygotowania:
Przeplataniec serowo- truskawkowy
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy proszek do pieczenia mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36. Studzimy i przekrawamy na pół.
Krem:
Większą część mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń. Gotujemy krem. Studzimy i ucieramy z margaryną. Dodajemy do smaku alkohol.
Ser:
Żółtka ucieramy z cukrem i margaryną. Dodajemy ser, budyń i 2 ubite białka. Mieszamy i pieczemy na foli około godziny w 180 stopniach.
Truskawki:
Truskawki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, gdy zaczną tężeć mieszamy z truskawkami.
Przełożenie: Biszkopt- krem- ser- krem- truskawki-krem- biszkopt
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy proszek do pieczenia mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36. Studzimy i przekrawamy na pół.
Krem:
Większą część mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń. Gotujemy krem. Studzimy i ucieramy z margaryną. Dodajemy do smaku alkohol.
Ser:
Żółtka ucieramy z cukrem i margaryną. Dodajemy ser, budyń i 2 ubite białka. Mieszamy i pieczemy na foli około godziny w 180 stopniach.
Truskawki:
Truskawki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, gdy zaczną tężeć mieszamy z truskawkami.
Przełożenie: Biszkopt- krem- ser- krem- truskawki-krem- biszkopt