Sposób przygotowania:
Ciacho mascarpone, kajmak, słonecznikKrok 1
Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puch. Miksujemy białka ze szczyptą soli na sztywno.
Mąki obydwie w raz z proszkiem do pieczenia przesiewamy nad żółtkami i mieszamy. Na końcu dodajemy ubite białka.
Masę przekładamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach.
Krok 2
Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem, dodaję mascarpone nadal miksuje.
Kremem ubitym na sztywno przekładam biszkopt i smaruje górę.
Krok 3
Słonecznik prażę na suchej patelni. Kajmak rozpuszczam w garnuszku z gorącą wodą i nakładam widelcem na wierzch biszkoptu wysmarowanego kremem. Robię takie esy floresy na które posypuje prażony słonecznik.
Wstawiam do lodówki do zastygnięcia. Ciasto rewelacja, polecam naprawdę bo warto zrobić.