Sposób przygotowania:
Przekładany murzynek mascarpone i jabłuszkiem
Do Garnka wkładamy margarynę cukier i mleko. Mieszamy do rozpuszczenia, teraz dodajemy kakao i spirytus . Do ostudzonej masy dodajemy żółtka i mieszamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy ostudzonej. Ubijamy białka ze szczyptą soli i dodajemy do masy i mieszamy do połączenia składników. Blachę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartąWlewamy naszą masę z garnka i do pieca na 45 minut . w 180 stopniach . Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy ciacho na 2 placki . Pierwszy placek smarujemy żelem dekoracyjnym na zimno malinowym i wykładamy na niego puszkę jabłek prażonych w kostkę . Ubijamy śmietanę i dodajemy łyżką do sera mascarpone mieszamy do ostatniej łyżki śmietany . Wkładamy masę mascarpone na jabłka tak połowę. Drugą połową mascarpone dekorujemy gorę ciasta i boki. Rozpuszczamy czekoladę z mlekiem ( kąpiel wodna) i polewamy ciasto na masę z mascarpone. Ciasto jest doskonale w smaku jak i wyglądzieZamiast żelu można dać dżem , a jabłka samemu można usmażyć na patelni pokrojone w kostkę z cynamonem i cukrem . Blacha kupiona w Lidl 43 cm duża .