Sposób przygotowania:
Tarta z truskawkami i serkiem mascarpone
Wykonanie ciasta na tarte : Na stół wsypujemy mąkę. Dodajemy jaja i margarynę z cukrem . Śmietanę na końcu. Zagniatamy ciasto dosyć szybko.Wałkujemy ciasto. Smarujemy formę margaryną i obsypujemy mąką Przekładamy ciasto dociskamy do brzegów. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy koło 15-20 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy zostawiamy do ostudzeniaKrem mascarpone wykonanie : Galaretki cytrynowe rozrabiamy w 600 ml wrzątku i zostawiamy do ostudzenia . Kiedy galaretka zaczyna lekko tężeć robimy krem. Miksujemy na lekkich obrotach serek z cukrem i cukrem waniliowym . Dodajemy ubitą śmietanę partiami do serka mascarpone . Krem przekładamy na ostudzona tarte . Truskawki umyte i pokrojone układamy na serku z mascarpone i zalewamy tężejąca galaretką . Do lodówki na 2 godzinki i można jeść .