Sposób przygotowania:
Przepyszny kawowiec
Zmiksowałam jaja z cukrem na puch. Dodałam mąkę z proszkiem do pieczenia, wcześniej przesiałam . Wymieszałam składniki . Formę prostokątną wyłożyłam papierem do pieczenia i przełożyłam ciasto . Piekłam 25 minut w 170 stopniach . Ostudzony biszkopt nasączyłam ponczem z kawyMasa śmietanowo -kawowa: Zmiksowałam śmietanę z dwiema łyżkami cukru. Rozpuściłam żelatynę w 100 ml wody ( wrzątku ) . Zaparzyłam kawę w 100 ml wody i przelałam napar do żelatyny . Wymieszałam. Do ostudzonej żelatyny z kawą przełożyłam śmietanę 4 łyżki i wymieszałam .Teraz przełożyłam wszystko do śmietany wymieszałam i przełożyłam na biszkopt . Do rozpuszczonego miodu dodałam orzechy Pini i nakładałam łyżeczką na śmietanę i do lodówki do zastygnięcia.Miód wspaniale smakuję . Jest idealny do mleka i herbaty. Pasuję doskonale do ciasta.