Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Przysmak Gajowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne śledzie którym nie oprze się żaden prawdziwy mężczyzna.

Przysmak Gajowego

Składniki:

Przysmak Gajowego

 

  • 500g płatów śledziowych
  • 10 lyzek sproszkowanych suszonych grzybow
  • 4 cebule
  • olej
  • pieprz czarny mielony
  • szczyta papryki mielonej slodkiej
  • szczypta papryki mielonej ostrej
  • pol szklanki octu
  • pol malego sloiczka koncentratu
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Przysmak Gajowego
śledzie moczymy w wodzie przez kilka godzin (najlepiej co jakiś czas wymieniając wode) przed ostatnim moczeniem do wody wlewamy ocet i moczymy około godzinki. następnie śledzie odsączamy , suszymy na ściereczce i kroimy na mniejsze kawałki. cebule siekamy w drobne pół talarki i przekładamy w dowolnym naczyniu (śledzie,grzyby,cebula + każdą warstwe cebuli posypujemy majerankiem,pieprzem,papryka ostra,papryka słodką) i tak ukladamy do skonczenia sie naszych skladnikow. w duzej ilosci oleju rozprowadzic koncentrat i zalac sledzie. (pozostawić na noc w lodowce do przerarcia sie).