ptychu

ptychu

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Przysmak "Kubusia"

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Dzieciom najlepiej smakuje kubusiowy budyń.

Przysmak "Kubusia"

Składniki:

Przysmak "Kubusia"

 

  • 1 kostka margaryny
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1 szkl. cukru
  • 5 jajek
  • 3 łyżki kakao
  • 2 szkl. mąki
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 duża butelka soku"Kubuś" z bananem i brzoskwinią.2 budynie śmietankowe
  • 2 paczki delicji o smaku pomarańczowym
  • 1 opakowanie kremu np. śmietankowego.
  • mleko do kremu
  • posypka

Sposób przygotowania:

Przysmak "Kubusia"
Margarynę, mleko, cukier i kakao doprowadzamy do wrzenia w garnku. Zmniejszamy ogień i chwilę gotujemy. Masę studzimy, dodajemy po kolei żółtka i mąkę z proszkiem. Na końcu dajemy pianę z białek. Pieczemy ok. 40 minut. Po wystudzeniu kroimy ciasto na dwa placki i przekładamy gorącym budyniem ugotowanym na "Kubusiu". Na budyniu układamy delicje i przykrywamy drugą połową placka. Wierzch smarujemy kremem przyrządzonym wg. przepisu. Dekorujemy posypką.

Tagi:

jajko jajka