Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Przysmak z golonka w słoiku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny przysmak z golonki w słoiku dla mojego taty to smak z wojskowych lat :)

Przysmak z golonka w słoiku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przysmak z golonka w słoiku

 

Sposób przygotowania:

Przysmak z golonka w słoiku
Golonkę zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem, aż mięsko będzie odchodzić od kości i będzie miękkie (wywar powinien być lekko słonawy). Ugotowane mięso oddzielamy od skóry i kości i kroimy w drobniutkie kawałki. Wkładamy do wyparzonych słoików (powinniśmy mieć około 3/4 wysokości słoika), zalewamy wywarem, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 40 minut. Odstawiamy do zastygnięcia na około dobę. W ten sposób mamy pyszny przysmak do kanapek :)
Przysmak z golonka w słoiku
Golonko zalewamy wodą i dodajemy przyprawy
Przysmak z golonka w słoiku
ugotowane mięso oddzielamy od kości i skóry - kroimy
Przysmak z golonka w słoiku
napełniamy słoiiki mięsem do 3/4 wysokości
Przysmak z golonka w słoiku
zalewamy wywaremi pasteryzujemy przez około 40 minut