katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Śledziowe kopczyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna śledziowa przystawka.

Śledziowe kopczyki

Składniki:

Śledziowe kopczyki

 

  • śledź z zalewy octowej 4 płaty
  • kukurydza konserwowa 1/3 puszki
  • cebula 1/2 szt
  • jabłko 1/2 szt
  • grzybki marynowane 5-6 szt
  • serek topiony do smarowania
  • chleb
  • sól
  • pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Śledziowe kopczyki
Z kromek chleba szklanką wyciąć krążki, albo pokroić na małe kawałki. Posmarować serem topionym. Płaty śledziowe osączyć z zalewy i pokroić na wąskie paski, albo w średnią kostkę. Dodać osączoną kukurydzę. Jabłko i cebulę obrać, drobniutko pokroić. Wszystkie składniki połączyć ze śledziami, dodać osączone i pokrojone grzybki oraz majonez. Majonezu dodajemy niezbyt dużo by masa śledziowa była gęsta. Nakładamy łyżką na przygotowane krążki chleba.