elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Przystawka w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świąteczna ryba w galarecie.

Przystawka w galarecie

Składniki:

Przystawka w galarecie

 

  • Wywar z warzyw do ugotowania ryby;
  • 5 dag cebuli
  • 5 dag marchwi
  • 5 dag pietruszki
  • oporządzoną rybę
  • sól,liść laurowy,ziele angielskie,
  • do klarowania
  • ocet,2 białka 3dag żelatyny .

Sposób przygotowania:

Przystawka w galarecie
Warzywa opłukać,oczyścić podzielić na części,ugotować wraz z przyprawami i solą.Dodać jadalne obrzynki z ryb kręgosłup z ośćmi, głową,ugotować,ocedzić.Na ocedzonym wywarze ugotować rybę przeznaczoną na galaretę(gotować 12-20 min),wybrać ją,wywar ocedzić,ma być ok.1 l.wywaru.Do wywaru wlać wcześniej przegytowaną żelatynę.Smacznego.

Tagi:

ryba ryby