haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Przystawka z brzoskwiń i tuńczyka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dość oryginalne zestawienie smaków dające zaskakującą i smaczną przystawkę na każdą okazję

Przystawka z brzoskwiń i tuńczyka

Składniki:

Przystawka z brzoskwiń i tuńczyka

 

  • Puszka brzoskwiń - połówki
  • puszka tuńczyka w sosie własnym (średnio rozdrobniony)
  • opakowane kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przystawka z brzoskwiń i tuńczyka
Połówki brzoskwiń poukładać na półmisku "brzuszkami" w dół. Dołki owoców wypełnić odsączonym tuńczykiem i zalać sosem czosnkowym (śmietana lub jogurt, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz - wymieszać)

Tagi:

sosy