kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

przystawka z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ruloniki z cukinii marynowane w zalewie

przystawka z cukinii

Składniki:

przystawka z cukinii

 

Sposób przygotowania:

przystawka z cukinii
4 ząbki czosnku utrzeć drobno.cukinie posolić,natrzeć lekko czosnkiem,posmarować pędzelkiem oliwą i zgrillować po 5 min z każdej strony w nagrzanym na 180 st piekarniku na kratce z blacha z woda pod spodem- kapią-:)
przygotować kilka słoiczków niezbyt wysokich, piszę kilka bo nie wiem jakiej wielkości weźmiecie cukinie- najlepsze są te małe, bez ziarenek w środku.
Na dno każdego słoiczka włożyć po kilka gałązek bazylii.
Zagotować ocet z cukrem, dodać szczyptę soli- około pół łyżeczki, wlać oliwę, zioła prowansalskie, czosnek pokrojony w płatki, liście laurowe, całe papryczki chilli. Ruloniki ułożyć pionowo w słoikach, zalać marynatą. Nie układać zbyt ciasno, ciężko je bowiem będzie wyjąć. Podawać jako antipasti

Tagi:

zioła cukinia