Sposób przygotowania:
Pstrąg łososiowy na paprykowej podusi
Umyte,oczyszczone z gniazd nasiennych papryki kroimy w paski.Cebule obieramy i kroimy w krążki.Wszystko razem podduszamy na rozgrzanym oleju pod przykryciem do lekkiego zwiędnięcia-odstawiamy. Kiedy papryka się dusi przygotowujemy rybę. Ściągamy skórę,myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym.Porcje ryby wykładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego.Na filety wyciskamy sok z cytryny,solimy,pieprzymy i rozrzucamy kawałki wiórek masła.Zakrywamy folią aluminiowa i pieczemy w 180*C ok. 25 min.(grzanie góra-druga półka od góry) Na talerz wykładamy porcję podduszonych warzyw na to układamy filet ryby i podajemy np. z ryżem :-)
monikaT83
edytaha
Biedny pstrąg, a tak smacznie spał na podusi :D
zbysiowa
Też bym się nie oparła, mniamm;))
evita0007
Edytko biedna to byłam ja :( że jakos tak mało go było hihi ;)
gusia1000