Sposób przygotowania:
Pstrag nadziewany pieczarkami ....
Rybe umyc ,osuszyc natrzec sola i pieprzem i skropic sokiem z 1/2 cytryny i odstawic .Pieczarki i cebule pokroic drobno i podsmazyc na oliwie doprawiajac sola i pieprzem .Dodac posiekana pietruszke i wszystko dokladnie wymieszac .Z zewnatrz rybe optoczyc maka i nadziac powstalym farszem .
Na patelni rozgrzac olej i smazyc rybe az bedzie usmazona .
Nie podaje czasu poniewaz jest on zalezny od wielkosci ryby
i od upodoban konsumenta .Ja lubie rybe dopieczona a inni
moze jeszcze "szklista " dlatego podaje okolo 8 minut po jednej stronie. Ryba lubi plywac dlatego wspaniale pasuje wytrawne biale wino np.Chablis ..... albo male jasne !!!
Na patelni rozgrzac olej i smazyc rybe az bedzie usmazona .
Nie podaje czasu poniewaz jest on zalezny od wielkosci ryby
i od upodoban konsumenta .Ja lubie rybe dopieczona a inni
moze jeszcze "szklista " dlatego podaje okolo 8 minut po jednej stronie. Ryba lubi plywac dlatego wspaniale pasuje wytrawne biale wino np.Chablis ..... albo male jasne !!!
Sarenka
Jojo
Natala1210
Alita
kasik12
robertjankopp
moli
....bedzie napewno wyprobowany ....