moli

moli

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Pstrag nadziewany pieczarkami ....

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczna ryba ,moze byc przygotowywana na rozne sposoby .... jeden z nich podaje teraz !!!

Pstrag nadziewany pieczarkami ....

Składniki:

Pstrag nadziewany pieczarkami ....

 

  • 2 srednie pstragi
  • 500 g pieczarek -male glowki
  • 1 cebula
  • 3 lyzki drobno pokrojonej pietruszki zielonej
  • 3 lyzki oleju
  • sol,pieprz
  • 1 cytryna

Sposób przygotowania:

Pstrag nadziewany pieczarkami ....
Rybe umyc ,osuszyc natrzec sola i pieprzem i skropic sokiem z 1/2 cytryny i odstawic .Pieczarki i cebule pokroic drobno i podsmazyc na oliwie doprawiajac sola i pieprzem .Dodac posiekana pietruszke i wszystko dokladnie wymieszac .Z zewnatrz rybe optoczyc maka i nadziac powstalym farszem .
Na patelni rozgrzac olej i smazyc rybe az bedzie usmazona .
Nie podaje czasu poniewaz jest on zalezny od wielkosci ryby
i od upodoban konsumenta .Ja lubie rybe dopieczona a inni
moze jeszcze "szklista " dlatego podaje okolo 8 minut po jednej stronie. Ryba lubi plywac dlatego wspaniale pasuje wytrawne biale wino np.Chablis ..... albo male jasne !!!

Tagi:

pstrąg