Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Pstrąg pieczony z masłem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty przepis na pieczonego pstrąga

Pstrąg pieczony z masłem

Składniki:

Pstrąg pieczony z masłem

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg pieczony z masłem
Rybki oczyszczam, opłukuję i odcinam głowy (można zostawić) Ryby wśrodku oraz na zewnatrz obsypuję solą oraz pieprzem. Do środka każdej ryby wkładam ok 1 łyżkę masła i posypuję sporą szczyptą koperku. Folię rozwijam, spryskuje oliwą z oliwek lub roztopionym masłem. Zawijam każdą rybę osobno folią, ale pozostawiając odrobinę miejsca w środku (nie dociskam). Piekę w 180C przez około 30 minut.

Tagi:

pstrąg