lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Pstrąg tęczowy pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest to danie idealne dla smakoszy ryby. Pstrąg tak przyrządzony jest delikatny i soczysty. Można go podać z dowolnymi dodatkami.

Pstrąg tęczowy pieczony

Składniki:

Pstrąg tęczowy pieczony

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg tęczowy pieczony
Pstrągi dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć solą pieprzem oraz rozmarynem i tymiankiem. Do środka każdego pstrąga wkładamy 1 łyżkę masła wymieszana z natka pietruszki. Cytrynę dokładnie umyć i pokroić w plastry. 
Na każdym pstrągu łożyć kilka plastrów cytryny. Piec w piekarniku w 180 stopniach 30 minut.