Sposób przygotowania:
Pieczony pstrąg tęczowy
Wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie ryby czyścimy z łusek, oprószamy zarówno z zewnątrz, jak i wewnątrz solą oraz pieprzem i odstawiamy do lodówki.
Następnego dnia masło mieszamy z drobno pokrojoną cebulą i posiekanym koperkiem.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy ryby i wkładamy do środka po dwa półplasterki cytryny. Ryby zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Pieczemy 20 minut.
Następnego dnia masło mieszamy z drobno pokrojoną cebulą i posiekanym koperkiem.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy ryby i wkładamy do środka po dwa półplasterki cytryny. Ryby zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Pieczemy 20 minut.