Sposób przygotowania:
Pstrąg tęczowy w marynacie rozmarynowej
Dokładnie myjemy ryby i osuszamy je ręcznikiem papierowym. Do oliwy z oliwek wyciskamy sok z połówki cytryny, dodajemy pieprz cytrynowy i rozmaryn.
Dokładnie mieszamy, a następnie nacieramy rybę marynatą z zewnątrz i w środku. Oprószamy solą i pieprzem czarnym.
Przykrywamy, wstawiamy na noc na lodówki. Pieczemy rybę w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
Przed podaniem skrapiamy sokiem z drugiej połówki cytryny.
Dokładnie mieszamy, a następnie nacieramy rybę marynatą z zewnątrz i w środku. Oprószamy solą i pieprzem czarnym.
Przykrywamy, wstawiamy na noc na lodówki. Pieczemy rybę w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
Przed podaniem skrapiamy sokiem z drugiej połówki cytryny.