Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pstrąg tęczowy w marynacie rozmarynowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Przepyszny pieczony pstrąg tęczowy marynowany przez całą noc w rozmarynie, skropiony sokiem z cytryny.

Pstrąg tęczowy w marynacie rozmarynowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg tęczowy w marynacie rozmarynowej

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg tęczowy w marynacie rozmarynowej
Dokładnie myjemy ryby i osuszamy je ręcznikiem papierowym. Do oliwy z oliwek wyciskamy sok z połówki cytryny, dodajemy pieprz cytrynowy i rozmaryn.

Dokładnie mieszamy, a następnie nacieramy rybę marynatą z zewnątrz i w środku. Oprószamy solą i pieprzem czarnym.

Przykrywamy, wstawiamy na noc na lodówki. Pieczemy rybę w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Przed podaniem skrapiamy sokiem z drugiej połówki cytryny.
Pstrąg tęczowy w marynacie rozmarynowej
Ryby dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
Pstrąg tęczowy w marynacie rozmarynowej
Nacieramy rybę marynatą i wstawiamy na noc do lodówki
Pstrąg tęczowy w marynacie rozmarynowej
Pieczemy pstrągi przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni

Tagi:

pstrąg ryba