kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Pstrąg z grilla pod pierzynką z warzyw

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny pstrąg z grilla jest idealnym daniem na działkowy obiad.

Pstrąg z grilla pod pierzynką z warzyw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg z grilla pod pierzynką z warzyw

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z grilla pod pierzynką z warzyw
Na samym wstępie należy przygotować 2 kawałki foli aluminiowej w którą będziemy zawijać pstrąga. Następnie myjemy pomidory i paprykę. Wszystkie warzywa i skórkę cytryny należy pokroić na małe kawałki. Pstrąga kładziemy na foli aluminiowej i układamy na nim warzywa. Na końcu należy posypać całego skórką cytryny, zawinąć i włożyć na rozgrzany ruszt grilla. Smażymy około 40 minut. Smacznego!!
Pstrąg z grilla pod pierzynką z warzyw
Obrana skórka cytryny posiekana na małe kawałeczki
Pstrąg z grilla pod pierzynką z warzyw
Pokrojone w duże kawałki świeże pomidory
Pstrąg z grilla pod pierzynką z warzyw
Pokrojona zielona papryka i młoda cebulka
Pstrąg z grilla pod pierzynką z warzyw
Przygotowany pstrąg do włożenia na ruszt grilla

Tagi:

pstrąg