Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pstrąg z grilla z cytryną i pietruszką

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pstrąg z grilla z cytryną i pietruszką

Pstrąg z grilla z cytryną i pietruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg z grilla z cytryną i pietruszką

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z grilla z cytryną i pietruszką
Pstrąga oczyszczamy z łusek i płetw, dokładnie płuczemy w zimnej wodzie. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, cytrynę sparzmy i kroimy w plastry. Do każdego pstrąga wkładamy po 10g masełka (nasmarowaliśmy środek), 2 pół talarki cebuli, platsrku cytryny i po 3 gałązki pietruszki. Układamy na kratkach do grillowania ryb i dokładnie oprószamy papryczką, ziołami i solą. Układamy na grillu i grillujemy przez około 45 minut przewracając co pewien czas - rybka ma być z wierzchu przypieczona. Smacznego
Pstrąg z grilla z cytryną i pietruszką
Świeżego pstrąga oczyszczamy z łusek i płetw
Pstrąg z grilla z cytryną i pietruszką
Cebulkę kroimy w pół talarki, cytrynkę w plasterki
Pstrąg z grilla z cytryną i pietruszką
Nacieramy masełkiem rybke i wkładamy cebulę, cyrtyne i pietruszkę
Pstrąg z grilla z cytryną i pietruszką
Gotowy do podania pyszny pstrąg z grilla

Tagi:

zioła pstrąg