iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pstrąg z marynaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny pstrąg z piekarnika z marynaty

Pstrąg z marynaty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pstrąg z marynaty

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z marynaty
Robimy marynatę do ryby. Do zimnej wody dodajemy pokrojoną w plasterki cytrynę. Najlepiej obrać cytrynę z skórki. Do marynaty dodajemy pieprz cytrynowy , sól morską i pokrojony w plasterki czosnek. Marynatę mieszamy i wkładamy w nią pstrąga. Ryba w marynacie może leżeć całą noc jak nie ma czasu to kilka godzin. Następnie wyciągamy rybę osuszamy. Do brzuszka kładziemy łyżeczkę masła i plasterki cytryny. Solimy odrobinę rybę i wstawiamy do piekarnika na ok 15 min. Piekarnik ma być nagrzany i nastawiony na 180 stopni. Fasolkę szparagową obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Upieczonego pstrąga podajemy z fasolką.
Pstrąg z marynaty
Pstraga najlepiej marynować całą noc ale wystarczy tez kilka godzin