Sposób przygotowania:
Pstrąg z suszonymi grzybamiETAP 1:
Namoczone grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę. Natkę pietruszki myjemy i siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i grzyby, smażymy - cebula ma być zeszklona, a grzyby miękkie.
ETAP 2:
Do grzybów i cebuli dodajemy odrobinę tymianku, sól i pieprz oraz natkę pietruszki.
ETAP 3:
Pstrągi sprawiamy, usuwamy łuski, nacinamy, każdą osobno układamy na folii aluminiowej.
Wierzch i środek ryb nacieramy przyprawą do ryb, solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Pstrągi nadziewamy farszem, resztę farszu układamy na rybach. Każdą rybę owijamy folią.
Ryby pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 st.C przez 20-25 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.