Sposób przygotowania:
Pieczony pstrąg z nutką czosnku
Zaczynamy od zrobienia pasto z czosnku niedźwiedziego.
W malakserze miksujemy czosnek niedźwiedzi z orzechami i olejem. Doprawiamy solą do smaku. Jeszcze raz miksujemy i odstawiamy do lodówki.
Pstrągi patroszymy myjemy solimy. Do brzuszka wkładamy kawałek masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min.
Ziemniaki myjemy i gotujemy na półtwardo. Kroimy na pół posypujemy przyprawą do ziemniaków, układamy na blasze i wkładamy do piekarnika.
Pstrągi smarujemy pesto z czosnku i wstawiamy jeszcze do piekarnika.
Pieczemy w ok 170 stopniach, aż pstrągi będą gotowe. Opiekane ziemniaki serwujemy z pstrągiem.
W malakserze miksujemy czosnek niedźwiedzi z orzechami i olejem. Doprawiamy solą do smaku. Jeszcze raz miksujemy i odstawiamy do lodówki.
Pstrągi patroszymy myjemy solimy. Do brzuszka wkładamy kawałek masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min.
Ziemniaki myjemy i gotujemy na półtwardo. Kroimy na pół posypujemy przyprawą do ziemniaków, układamy na blasze i wkładamy do piekarnika.
Pstrągi smarujemy pesto z czosnku i wstawiamy jeszcze do piekarnika.
Pieczemy w ok 170 stopniach, aż pstrągi będą gotowe. Opiekane ziemniaki serwujemy z pstrągiem.