Sposób przygotowania:
Pstrąg zapiekany z ziołami
Dokładnie oczyszczone i umyte ryby przyprawiamy do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem oraz skrapiamy sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Drugą połowę cytryny kroimy w plasterki . Zioła tj. natkę i koperek płuczemy, a następnie dzielimy na pół. Ryby faszerujemy ziołami oraz plasterkami cytryny i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu ryb układamy wiórki masła. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 30 minut.
![Pstrąg zapiekany z ziołami Pstrąg zapiekany z ziołami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-zapiekany-z-ziolami-285016.jpg)
![Pstrąg zapiekany z ziołami Pstrąg zapiekany z ziołami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-zapiekany-z-ziolami-285017.jpg)