madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 521]

Pstrąg zapiekany z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatna zapiekana w piekarniku ryba o cytrynowo ziołowym smaku, prosta w wykonaniu i minimalną ilością składników a jednak zachwyca smakiem.

Pstrąg zapiekany z ziołami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pstrąg zapiekany z ziołami

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg zapiekany z ziołami
Dokładnie oczyszczone i umyte ryby przyprawiamy do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem oraz skrapiamy sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Drugą połowę cytryny kroimy w plasterki . Zioła tj. natkę i koperek płuczemy, a następnie dzielimy na pół. Ryby faszerujemy ziołami oraz plasterkami cytryny i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu ryb układamy wiórki masła. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 30 minut.
Pstrąg zapiekany z ziołami
Ryby przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny
Pstrąg zapiekany z ziołami
Środek faszerujemy ziołami i plasterkami cytryny

Tagi:

pstrąg