Sposób przygotowania:
Pszenny chlebek na miodzie z bakaliami1.

Wsypać do miski mąkę pszenną typu 650.
2.

Dosypać słonecznik, wiśnie suszone, pistacje i żurawinę, wymieszać łyżką.
3.

Wsypać sól morską jodowaną, znowu wymieszać.
4.

Dodać miód spadziowy, za każdym razem mieszać łyżką.
5.

Świeże drożdże poskubać w palcach i dodać do reszty.
6.

Maślankę wymieszać z wodą i wlać do miski.
7.

Dokładnie wyrobić na jednolitą masę i pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut.
8.

Po tym czasie ciasto "odgazować", przełożyć do foremek silikonowych i pozostawić jeszcze na około 20 minut.
9.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 240 stopni i piec przez 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze chlebki przez 35 minut.
10.

Wystudzić na kratce.
11.

Smacznego !