Sposób przygotowania:
"Ptasie mleczko" z brzoskwiniamiBiszkopt:
Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku.
Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i budyniami i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 20 x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 20-25 min. Następnie studzimy i przekrawamy na dwa blaty.
Masa:
Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 1,5 szkl. wrzątku i dokładnie mieszamy żeby się rozpuściły.
Brzoskwinie osączamy z zalewy i kroimy w drobną kostkę. Gdy galaretki zaczynają tężeć mieszamy je z serkami homogenizowanymi oraz brzoskwiniami i wykładamy na zimny biszkopt i wstawiamy do lodówki.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy osobno w 2 szklankach wrzątku i tężejącą wylewamy na masę z serków. Wkładamy do lodówki do stężenia. Smacznego :)