Sposób przygotowania:
Ptasie mleczko z owocami i galaretką
Na spodzie formy (ok 20 x 20 cm)układamy biszkopty. Owoce myjemy i osuszamy na durszlaku. Śmietanę kremówkę (dobrze schłodzoną) ubijamy na sztywno i dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy rozpuszczoną w 1 i 1/2 szkl gorącej wody, zimną galaretkę cytrynową. Miksujemy do połączenia i wylewamy na biszkopty. Wkładamy połowę owoców i odstawiamy do lodówki aż trochę stężeje. Do drugiej części śmietany dodajemy rozpuszczoną w 1 i 1/2 szkl gorącej wody, zimną galaretkę poziomkową. Miksujemy, wylewamy na żółtą galaretkę, wkładamy owoce i odstawiamy do lodówki do stężenia. Drugą galaretkę poziomkową rozpuszczamy również w 1 i 1/2 szkl wody i lekko tężejącą wylewamy na wierzch. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego :)